Lagade en sats av dem här gobitarna. De är naturligt fria från gluten och är grädden, chokladen och smöret laktosfritt så har du laktos och glutenfria kokoskakor!
Man bör dubbelkolla chokladen så att man inte använder en produkt som kan innehålla spår av det man är allergisk mot (gluten och laktos i vårt fall).
Vit choklad är inte laktosfritt så det lät vi helt enkelt bli!
Förslag på mjölkfri mörk choklad hittar du här.
Vi kunde inte heller hitta sukrin i vår vanliga butik och eftersom lusten att baka (om det nu kan kallas baka) föll på plötsligt så tog jag två kryddmått vaniljsocker istället för ett. Smakade alldeles utmärkt!
Receptet är från bloggen Birgitta Höglund's Mat och är anpassat för LCHF kost. Eftersom LCHF undviker mjöl kan man ofta hitta bra glutenfria recept bland recepten. Väldigt ofta används mycket mjölkprodukter så är man laktosintolerant bör man självklart försöka byta till laktosfria produkter.
edit: Sukrin hittade vi dagen efter i en hälsokostbutik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar