fredag 7 oktober 2011

Det är något som gömmer sig i innehållsförteckningen!

Såser som är baserade på majonnäs eller ägg kan vara laktos- och mjölkfria. Vi missade tyvärr att det stod "gräddfil" i innehållsförteckningen på den här romsåsen från Staffans Paté Bageri. Jag minns att vi dubbelkollade men ändå så slank det med ett ord vi borde ha sett!


Såna här såser går ju förstås utmärkt att göra själv, då slipper man alla E-nummer och annat skräp också. Och skulle man vara allergisk mot ägg blir den här typen av sås livsfarlig.

Vi brukar exempelvis blanda följande för att få en laktosfri sås att äta till lax:

laktosfri crème fraiche
majonnäs (obs ägg!)
finhackad rödlök
röd rom
salt och peppar
(mängden får humöret styra)

Det bästa med att göra såser hemma är att man då väljer precis de produkter man tål. Vi tar i det här fallet laktosfri crème fraiche. Och vill man ha en äggfri sås så byter man ut majonnäsen till en äggfri variant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar